Maria Milstein – Viool
mariamilstein.com
Maria Milstein (Moskou, 1985) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ilya Grubert en in Londen bij David Takeno. Zowel haar bachelor- als haar masterdiploma behaalde ze met hoogst mogelijke onderscheiding. Van 2011 tot 2014 was ze ‘Artist in Residence’ in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, waar ze bij Augustin Dumay studeerde.
Maria heeft prijzen gewonnen op belangrijke internationale concoursen als “Città di Brescia” en “Premio Rodolfo Lipizer” in Italië, het ARD Concours in Munchen en het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon met het Van Baerle Trio, het Vriendenkrans Concours en de Kersjes Prijs in Nederland, evenals met het Van Baerle Trio. In februari 2016 ontving Maria de prestigieuse Borletti-Buitoni Trust Fellowship.
Maria treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland, en heeft met orkesten als het Nationaal Orkest van België, het Vlaams Radio Orkest, het Koninklijke Kamerorkest van Wallonië en Amsterdam Sinfonietta gesoleerd. In 2017 maakte Maria haar debuut bij het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Vasily Petrenko. In januari 2015 is de CD « Sounds of War » verschenen met sonates van Poulenc, Janáček en Prokofiev, opgenomen met pianiste Hanna Shybayeva voor Cobra Records; dit album is lovend door de Nederlandse en internationale pers ontvangen, en heeft de Edison Klassiek in de categorie Kamermuziek gewonnen.
Maria heeft met dirigenten als Michel Tabachnik, Jean-Jacques Kantorow, Christian Arming, Christopher Warren-Green, Alexander Rudin, Reinbert de Leeuw en Ivan Meylemans gewerkt. Ze wordt tevens zeer gewaardeerd als kamermusicus, en speelt samen met gerenommeerde collega’s als Elisabeth Leonskaja, Gary Hoffman, Hannes Minnaar, Philippe Graffin, Liza en Dmitri Ferschtman en Alexander Kniazev.
Samen met pianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder vormt Maria het Van Baerle Trio, één van Nederlands meest succesvolle kamermuziekensembles. Het trio heeft de hoogste prijzen op het ARD Concours in München en op het Internationale Kamermuziek Concours van Lyon gekregen, en heeft in Nederland zowel het Vriendenkrans Concours als de Kersjes Prijs gewonnen. Ook maakte het Trio in 2014 de ECHO Rising Stars Tour, een tournee langs Europa’s meest belangrijke concertzalen (o.m. Musikverein in Wenen, BOZAR in Brussel, Kölner Philharmonie, Cité de la Musique in Parijs, Barbican in Londen). Hun debuut CD met trio’s van Saint-Saëns, Loevendie en Ravel werd met een Edison Klassiek 2013 bekroond. In september 2014 verscheen hun tweede CD met Trio’s van Mendelssohn op Challenge Records.
Maria’s eigen debuut CD “Sounds of War”, opgenomen met pianist Hanna Shybayeva voor Cobra Records en met Sonates van Poulenc, Janáček en Prokofiev, ontving lovende kritieken in de internationale pers en won de Edison Klassiek Prijs 2015 in de categorie “beste kamermuziekalbum”. In oktober 2017 verscheen haar tweede album “La Sonate de Vinteuil”, opgenomen met pianiste Nathalia Milstein, op het Franse label Mirare.
Maria speelt op een viool van Michel Angelo Bergonzi (Cremona, ca. 1750), in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en doceert aan het Conservatorium van Amsterdam.
In januari 2018 kreeg Maria Milstein de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs.
Nathalia Milstein – Piano
http://www.nathaliamilstein.com
Foto: © Frances Marshall Photography
Nathalia Milstein, geboren in 1995 in een familie van muzikanten, begon met pianospelen op 4-jarige leeftijd met haar vader Serguei Milstein. Vanaf 2009 studeerde ze in zijn klas aan het Conservatorium van Genève, waar ze in 2012 haar diploma met onderscheiding behaalde. In 2013 begon Nathalia in de klas van Nelson Goerner aan de Hogeschool voor Muziek in Genève.
In mei 2015 begon Nathalia haar internationale carrière door de 1e prijs te winnen tijdens de Internationale Piano Competitie in Dublin. Als de eerste vrouwelijke winnaar sinds de oprichting van de Competitie kreeg Nathalia optredens in heel Europa en Noord-Amerika, in de meest prestigieuze zalen, zoals het Nationale Concertgebouw in Dublin, de Carnegie Hall in New York, de Wigmore Hall in Londen en het Gewandhaus in Leipzig.
Nathalia heeft prijzen gewonnen op verschillende competities: ze ontving de eerste prijs op de «Flame» Jeugdcompetitie in Parijs en driemaal achter elkaar de eerste prijs met onderscheiding tijdens de jaarlijkse competitie van het Conservatorium van Genève (2010, 2011 en 2012) ). In 2011 won Nathalia de Eerste Prijs in de categorie «16 en jonger» in de Vierde Manchester Internationale Concert Competitie Voor Jonge Pianisten, waar ze het Chopin 1e pianoconcerto in E minor speelde met de Manchester Camerata. In 2013 ontving ze de Tweede Prijs in het Grand Concours International de Piano in Corbelin (Frankrijk) en in mei 2014 de Eerste Prijs in de categorie “Jonge Pianisten” van de Adilia Alieva Piano Competitie in Gaillard (Frankrijk).
Nathalia Milstein heeft masterclasses gevolgd bij gerenommeerde professoren zoals Elena Ashkenazy, Krzysztof Jablonski, Jean-Marc Luisada, Vladimir Tropp, Michail Voskressensky, Jan Wijn, Menahem Pressler en Nelson Goerner.
Nathalia treedt op in Frankrijk en in het buitenland en geeft solo recitals en kamermuziekconcerten in heel Europa; ze heeft ook opgetreden voor de Franse televisie en de Nederlandse radio.
Nathalia Milstein volgt momenteel haar Master’s degree aan de Hogeschool voor Muziek in Genève in de klas van Nelson Goerner.
Nathalia treedt op in Frankrijk en in het buitenland, geeft soloconcerten en kamermuziekconcerten door heel Europa, met optredens op grote festivals zoals La Roque d’Anthéron, Pianofestival van Lille, New Ross Piano Festival, West Cork Chamber Music Festival of Zaubersee Festival. Sinds enkele jaren speelt ze in duo met haar zuster, violiste Maria Milstein. Hun duo-album “La Sonate de Vinteuil” is uitgebracht op het Franse label Mirare en werd warm onthaald door critici in heel Europa. Nathalia’s debuut solo-cd, met werken van Prokofiev en Ravel, wordt in maart 2018 uitgebracht op Mirare.
Mathieu van Bellen – Viool
Mathieu van Bellen uit Hulst begon zijn vioolstudie in België bij Nico Baltussen, en vervolgde zijn opleiding bij Jan Repko aan het Conservatorium van Amsterdam en Chetham’s School of Music in Manchester. Die opleiding werd hem mogelijk gemaakt door een studiebeurs van De VandenEnde Foundation in Amsterdam.
In Londen studeerde hij bij Itzhak Rashkovsky, en in Berlijn aan de Hochschule für Musik bij Ulf Wallin. Hij volgde masterclasses bij o.a. Ida Haendel, Shlomo Mintz, Pinchas Zukerman, Maxim Vengerov en Bernard Greenhouse.
Hij was laureaat van onder andere de internationale Yehudi Menuhin Competition en de Wieniawski Competition en in Nederland van het Prinses Christina Concours en het Oskar Back concours. Verder won hij de MBF, RPS Emily Anderson Prize, de Philharmonia Martin Musical Scholarship Funds Awards en Making Music Awards. Ook kreeg hij de Bach Prize en werd hij String Player of the Year 2008 op de Royal College of Music.Hij gaf concerten in Europa, Azie en in the VS, hij speelde op grote muziekfestivals zoals de Festspiele MV in Duitsland en deed mee aan kamermuziekfestivals in heel Europa.
Hij deed een aantal radio en televisie optredens, en hij speelde in zalen zoals de Purcell Room in het Southbank Centre, de Royal Festival Hall in London, het Concertgebouw in Amsterdam, het Tel Aviv Opera House en het Megaron in Athena waar hij speelde met het Nationaal Orkest van België, het Holland Symfonie Orkest, de Southbank Sinfonia en het Camerata Athena.
Mathieu is de oprichter en artistiek leider van het Scaldis Kamermuziek Festival in Zeeland, dat elk jaar in mei wordt gehouden.In 2015 won hij de Grachtenfestival Prijs. Van Bellen is violist in het veelgeprezen Busch trio. Dit trio won in 2016 de prestigieuze Anton Kersjes Prijs, en gaf o.a. concerten in Concertgebouw en Muziekgebouw aan ’t IJ Amsterdam, BOZAR en Flagey te Brussel, Wigmore Hall in Londen. Ze waren Artist in Residence op de Queen Elisabeth Music Chapel te Waterloo.
In 2017 werd hij benoemd tot artistiek directeur van het Reizend Muziek Gezelschap, als opvolger van Christiaan Bor. In 2017 ontving Mathieu het Ereburgerschap van de Gemeente Hulst, voor zijn inzet voor jeugd en muziek in Zeeuws-Vlaanderen. Mathieu van Bellen speelt op de ex-Adolf Busch G.B. Guadagnini viool (Turijn 1783) en met een strijkstok van Dominique Peccatte, die hem door private sponsoren in bruikleen werden gegeven, waarvoor hij zeer erkentelijk is.
Daniel Palmizio – Altviool
Daniel wordt gezien als een van de allerhoogst aangeschreven jonge altvioolspelers. Hij behaalde een reeks van successen op concoursen en heeft omvangrijke concertervaring. Daniel trad op over de hele wereld als solist en werkte samen met musici als Frans Helmerson, Hansjörg Schellenberger, Salvatore Accardo, Antonio Meneses en Maxim Vengerov.
Daniel werd onlangs beschreven als een speler met ‘instrumentaal meesterschap’ die gekenmerkt wordt door een ‘onbevangen verfijning’.Daniel begon zijn studie aan het Santa Cecilia Conservatoire in Rome waar hij werd geselecteerd voor het opkomende solisten programma “Cidim” waarmee hij door heel Italië concerten gaf met het Rome Sinfonietta. Hij vervolgde zijn studie in Engeland; eerst aan de Purcell School en daarna aan het Royal College of Music bij Ian Jewel.
Tijdens zijn verblijf in Engeland werd Daniel beloond met studiebeurzen van de Solti Foundation, Hattori Foundation en de Philharmonia’s Martin Scholarship. Hij won de 1ste prijs en de Publieksprijs in de Watson Forbes International Viola Competition. Daarna won hij de 2de prijs in de Brahms International Viola Competition in Oostenrijk en de 1ste prijs in de Valentino Bucchi Competition in Rome. Meer optredens volgden in Zuid-Amerika, in de VS en in Engeland waar hij Walton’s Concerto speelde in St. John’s Smith Square en recitals gaf in the Purcell Room, in Wigmore Hall en in de Royal Festival Hall.
In 2008 keerde Daniel terug naar zijn geboorteland Italië waarin hij in Cremona studeerde bij de beroemde altviolist Bruno Giuranna, met wie hij door heel Italië kamermuziekoptredens gaf. Verscheidene malen voerde Daniel de Lachrymae van Britten uit met het Undine Symphony Orchestra en met Giuranna als dirigent. Hij was als solist op tournee door Italië, Malta en Estland met het World Youth Orchestra en gaf optredens op de Bellinzona en Neuchatel Festivals in Zwitserland.
Daniel won de hoogste prijs voor altviool in 2012 op de Budapest International Competition. Omdat er groeiende vraag naar hem was als docent werd hem in 2012 de positie van altviooldocent aan de Santa Cecilia Conservatoire in Rome aangeboden en gaf hij talloze masterclasses optredens zijn concerten met de National Youth Orchestra van Schotland, de orkesten van Padova en Ventië en het Orchestra van de Arena di Verona. Hij gaat ook op tournee door Hongarije met de Hungarian Radio Orchestra en de Szeged Symphony Orchestra.
Ella van Poucke – Cello
ellavanpoucke.com
De Nederlandse celliste Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de toonaangevende cellisten van haar generatie. Ella won in 2015 de eerste prijs van de International Isang Yun Cello Competition. Ella won onder meer: de Grachtenfestival Prijs 2017, de Leopoldinum Award 2015, de Prix Nicolas Firmenich 2013, de Elisabeth Everts Award 2014, de Prix Academie Maurice Ravel 2012, Dutch Musician of the Year 2012, de eerste prijs van het Prinses Christina Concours 2008 en zij ontving de speciale prijs “de erkenning van een uitmuntende prestatie in de Grand Prix Emanuel Feuermann 2014”. Nadat ze op haar 10e haar debuut maakte in het Concertgebouw, trad ze op in alle grote zalen van Nederland en in vele topzalen in Europa, in de Verenigde Staten en in Azië
Ella heeft als solist onder meer gespeeld met het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Amsterdams Kamerorkest, het Rotterdam Philharmonic, het Polish Chamber Orchestra, de Mainzer Kammer Philharmonie, de Junge Sinfonie Berlin en het Tongyeong Festival Orchestra.
In november 2012 gaf zij tijdens de Internationale Cello Biënnale in Amsterdam, een première van het cello concert dat voor haar werd geschreven door de Finse componist Uljas Pulkkis. In september 2013 gaf zij in Duitsland met leden van het HR – Sinfonie Orchester Frankfurt, een première van hetzelfde werk op het Kronberg Festival.Ella verschijnt regelmatig op de Nederlandse radio en televisie en trad voor ARTE TV in Duitsland en Frankrijk . Zij verscheen in het Duitse ” Stars von Morgen ” gepresenteerd door Rolando Villazon. Als gepassioneerd kamermusicus trad Ella onder meer op met Andras Schiff, Colin Carr, Gary Hoffman, Nobuko Imai, het Prazak Quartet, Viviane Hagner, Gidon Kremer, Matthias Schorn, Andreas Reiner, Vilde Frang, Simone Lamsma, Claire Desert, en Philippe Graffin.Zij geeft regelmatig recitals met de pianist Jean-Claude Vanden Eynden en met haar broer Nicolas van Poucke. Ze is te gast geweest op tal van internationale festivals zoals op de Festspiele Mecklenburg Vorpommern, the Music@Menlo, het Grachten Festival Amsterdam, het Krzyzowa Music, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, het Kronberg Festival, de Amsterdamse Cello Biennale en ze nam deel aan de Verbier Festival Academy in 2009, 2013 and 2014. Ella is lid van de Amsterdam Chamber Music Society en ze is de artistiek leider van het Chamber Music Festival Amsterdam, dat door haar en haar broer, de pianist Nicolas van Poucke, in 2010 werd opgericht.
Als een ‘Rising Star’ werd Ella in 2013-14 uitgenodigd om in het Concertgebouw in Amsterdam twee Carte Blanche concerten te geven.
Ella is op haar zesde jaar begonnen met het spelen van de cello. Ze begon aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag op de leeftijd van 10 en vervolgde later haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Godfried Hoogeveen.
Ze volgde masterclasses en werkte met Andras Schiff, Miklos Perenyi, Yuri Bashmet, Gidon Kremer, Steven Isserlis, Menahem Pressler, Mauricio Fuks, Laurence Lesser, Anner Bijlsma, Christoph Eschenbach, Bernard Greenhouse, Mischa Maisky, het Emerson Quartet en speelt regelmatig voor Gary Hofmann.
Ella studeerde van 2009 tot 2016 bij professor Frans Helmerson aan de Kronberg Academy Masters in Duitsland. Haar studie werd gefinancierd met behulp van het Von Opel /Schaefer Stipendium. Sinds het najaar van 2016 is Ella Artist in Residence aan de Queen Elisabeth Music Chapel te Waterloo waar zij bij Gary Hofmann studeert.
Ze speelt op een cello van Rombouts, die haar door een anonieme weldoener in bruikleen is gegeven.
Ori Epstein – Cello
oriepstein.com
Ori werd geboren in Tel-Aviv in 1993 en begon op zijn 6e jaar met zijn cellostudie. In 2002 verhuisde hij naar London om zijn studie te vervolgen aan de Purcell School alwaar hij de “Leavers’ Award” toegekend kreeg als de meest veelbelovende afgestudeerde.
Hij trad op naast Salvatore Accardo, Bruno Giuranna en Antonio Meneses en heeft in diverse Europese landen en in de VS concerten gegeven. Zijn cellospel werd beloond met een aantal prijzen waaronder de 3de prijs op de Bromsgrove International Competition en in 2014 de 1e prijs én de publieksprijs van de Tunbridge Wells International Competition.
Ori studeerde bij Pal Banda, Miklós Perényi en van Bernard Greenhouse. Vervolgens haalde hij zijn Bachelor’s degree op de Bern University of Arts bij Antionio Meneses. Ori was vanaf september 2014 Artist in Residence op de Queen Elisabeth Music Chapel in Brussel waar hij bij Gary Hoffman studeerde. In 2015 werd Ori lid van het Busch Trio, een van de toonaangevende pianotrio’s van de nieuwe generatie.
Samen met zijn broer Omri op de piano en met de violist Mathieu van Bellen trad hij op in de Londonse Wigmore Hall en Queen Elizabeth Hall, Bozar in Brussel, en in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze verschijnen regelmatig live op Radio France, Musiq’3, WDR, NDR en Deutschlandfunk. Alpha Classics bracht Ori’s debuut-cd uit van Édouard Lalo’s celloconcert met Jean-Jacques Kantorow en het Royal Philharmonic Orchestra of Liège. Voor hetzelfde label tekende hij om een 4-CD-project van A. Dvorák op te nemen, complete kamermuziekwerken voor Piano and Strings.
Dit jaar zullen Ori en het Busch Trio de laatste twee cd’s uitbrengen om de set af te ronden.In 2019 brengt Ori samen met zijn broer Omri de complete sonates en variaties van Beethoven uit voor het platenlabel Alpha Classics. De cello waar Ori op speelt is een Giovanni Battista Ceruti (Cremona, 1815), die aan hem in gebruik werd gegeven door een syndicaat van privé sponsors.
Nicolas van Poucke – Piano
nicolaspianist.com
Nicolas van Poucke is een van de meest toonaangevende pianisten uit Nederland.
Nicolas begon op zijn 6e jaar met pianoles en studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en David Kuyken. Hij ontving aanvullende coaching van Martha Argerich, Murray Perahia, Emanuel Axe, Andras Schiff en Stephen Kovacevich.
Hij debuteerde op dertienjarige leeftijd in het Concertgebouw en heeft sindsdien opgetreden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Tsjechië, Bulgarije, Griekenland, Polen, Canada, Engeland en in de VS.
Nicolas won in 2006 de eerste prijs van het Princes Christina Concours en in hetzelfde jaar, de Steinway & Sons International Piano Competition waar hij tevens de publieksprijs kreeg.
In 2009 won hij de prijs voor de “best interpretation of a work of J.S. Bach” op de European Union Piano Competition in Praag en in 2010 won hij de hoogste prijs in zijn leefstijdscategorie op het Nationale Pianoconcours in Amsterdam.
In 2013 won Nicolas in het Concertgebouw zowel de Eerste Prijs als de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours waarna hij tijdens het Grachtenfestival een concert gaf met Igor Roma, dat op televisie werd uitgezonden. Hij speelde op tal van festivals zoals KrzyzowaMusic, Festpiele Mecklenburg-Vorpommern, The Verbier Festival en Janine Jansen’s Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.
Het in 2013 verschenen het debuutalbum van Nicolas getiteld “I believe in Bach, the Father, Beethoven, the Son and Brahms, the Holy Ghost of Music” werd door de Nederlandse pers enthousiast ontvangen. De Volkskrant gaf het 4 sterren en schreef: “Een cd die je bij je lurven grijpt door een ontzagwekkende concentratie en een mooi ontwikkeld gevoel voor timing”; het NRC Handelsblad prees het album met: “Van Poucke eert de 3 B’s met bravoure…..hij doet recht aan Brahms’ ronkende dieptes…” en het Haarlems Dagblad: “Het spel van Nicolas is vol van respect voor en van ideeën om de oude meester tot leven te brengen”.
Nicolas is een getalenteerd en gepassioneerd kamermusicus en treedt veelvuldig op met zijn zus, de celliste Ella van Poucke, met een breed repertoire reikend van Bach tot Schnittke en Messiaen. Hij werkt ook regelmatig samen met leden van het Koninklijk Concertgebouworkest en heeft gewerkt met de Amsterdam Chamber Music Society en bekende musici zoals Colin Carr, Christiaan Bor, Gil Sharon, Andreas Reiner, Jean-Claude vanden Eynden, Igor Roma en Walter Delahunt.
In het seizoen 2017/18 vond onder andere de release van Van Poucke’s tweede album met Chopin sonates en een Chopin-recital in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam plaats.
Nicolas woont in Amsterdam met zijn vriendin en hun twee kinderen.
Omri Epstein – Piano
buschtrio.com
Omri heeft de laatste jaren naam gevestigd als veelgevraagd kamermusicus.
Omri werd geboren in Israël in 1986 en begon op zijn 7e jaar met zijn pianostudie bij Sarah Tal aan het Israeli Conservatory in Tel Aviv. Op jonge leeftijd won hij al de Israeli Conservatory junior en senior piano concoursen en kreeg hij de prestigieuze America-Israel Cultural Foundation-beurs toegekend.
Hij verhuisde in 2002 naar Engeland om zijn studie te vervolgen aan de Purcell School bij Ronald Smith. In Engeland won hij nog meer prijzen op concoursen waaronder de 2de prijs bij de Turnbridge Wells International Young Concert Artists Competition waarna hij met het Israeli Symphony Orchestra het Piano Concert No. 3 van Rachmaninoff speelde, gedirigeerd door Damian Iorio. Dit optreden werd in Israel live op de radio uitgezonden.
Omri studeerde af aan zowel de Royal College of Music, als aan de Royal Academy of Music waar hij werkte met Ruth Nye en Sulamita Aronovsky. Voorts rondde hij een uitwisselingsprogramma af aan de Universität der Künste in Berlijn.
In 2015 werd Omri lid van het Busch Trio, een van de toonaangevende pianotrio’s van de nieuwe generatie. Samen met zijn broer Ori op de cello en met de violist Mathieu van Bellen trad hij op in de Londonse Wigmore Hall en Queen Elizabeth Hall, Bozar in Brussel, en in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze verschijnen regelmatig live op Radio France, Musiq’3, WDR, NDR en Deutschlandfunk.
Bij Alpha Classics tekende hij om een 4-CD-project van A. Dvorák op te nemen met het Busch trio, complete kamermuziekwerken voor Piano and Strings. Dit jaar zullen Omri en het Busch Trio de laatste twee cd’s uitbrengen om de set af te ronden.
In 2019 brengt Omri samen met zijn broer Ori de complete sonates en variaties van Beethoven uit voor het platenlabel Alpha Classics.
Mathias Halvorsen – Piano
mathiashalvorsen.com
Mathias (Noorwegen) volgde zijn eerste pianolessen op achtjarige leeftijd bij Steinar Pedersen. Van 2006 tot 2010 studeerde hij bij professor Jiri Hlinka aan het Barratt Due Musikkinnstitutt in Oslo. Van 2011 tot 2013 vervolgde hij zijn studie in Leipzig bij professor Gerald Fauth. Tijdens zijn studie aan het Barratt Due Musikkinnstitutt trad hij veelvuldig op als solist met het studentenorkest. Hij voerde werken uit zoals Gerswin’s Rhapsody in Blue, Poulenc’s concert voor 2 piano’s en het eerste pianoconcert van Shostakovich.
In 2009 vertolkte hij het 5e pianoconcert van de Noorse componist Halfdan Cleve in Vilnius, met de Litouwse Staats Symphony en dirigent Gintaras Rinkevicius.
In 2008 richtte hij met fluitist Guro Pettersen het Podium Festival Haugesund op, dat in 2017 aan de 10de editie toe is.
Sinds 2010 brengt hij met violist Magnus Boye Hansen en cellist Steven Walter het opmerkelijke, vernieuwende en gedurfde programma Darkness Music op de Europese podia, dat zich op louter positieve recensies kan verheugen (www.darknessmusic.net).
Hij vormt een duo met pianist Joachim Carr, met wie hij een CD uitbracht met muziek voor 2 piano’s. Als duo ontvingen zij de derde prijs in het Grieg Consours 2009.
In de afgelopen jaren trad Mathias op in o.a. Hamburg Schauspielhaus, Fürth Opera, Radialsystem Berlin, Queen Elisabeth Hall, St. John Smith Square, Ernst Deutsch Teater en het Oslo Konserthus. Hij werkte samen met artisten als Laurent Chétouane en Peaches.
Hij speelde ook op talrijke internationale festivals zoals het Klara Festival in Brussel, Yoke Onos Meltdown, Brighton Festival, Podium Festival Esslingen en het Scaldis Kamermuziek Festival.
In november 2018 verscheen zijn album The Well-Prepared Piano, Vol. 1.